3 Şubat 2011 Perşembe

SOSİSLİ KREPLİ BÖREK

Ispanaklı krepli börek yapmayı düşünüyordum ama eşim ıspanak yavan oluyor yanına birşeyler ekler misin diye söyleyince ıspanaklı yapmaktan vazgeçtim. Evde kokteyl sosislerim vardı ve denemek istedim. Yeni bir tat elde etmiş oldum. Biraz vakit alıyor ama harcadığınız zamana değiyor...



MALZEMELER:

İÇİNİ HAZILAMAK İÇİN:
1- 8 tane kokteyl sosis
2- 1 çay bardağı rendelenmiş herhangi bir peynir
3- yarım demet maydanoz

KREP HAZILAMAK İÇİN:
1- 1 adet yumurta
2- 1,5 çay bardağı un
3- 1 çay bardağı süt
4- yarım çay bardağı su
5- 1 çay kaşığı tuz
6- pişirmek için margarin

BEŞAMEL SOSU HAZIRLAMAK İÇİN:
1- 1 yemek kaşığı margarin
2- 1 yemek kaşığı un
3- 1 su bardağı süt

Ve son olarak üstü için rendelenmiş kaşar peyniri
Bu malzemelerle 5 tane çıkıyor. İhtiyacınıza göre malzemeleri artırabilirsiniz.

YAPILIŞI:

İçi: Önce sosisleri halka halka doğrayıp 1 yemek kaşığı sıvıyağda kızartalım. 1 çay bardağı peynir ve doğradığımız maydanozlarla karıştıralım.
Krep: Önce süt, un, tuz ve suyu iyice karıştıralım, yumurtayı ekleyip çırpalım. Bir tavaya  her krep öncesi 1 çay kaşığı margarin koyalım. Bir kepçe krep karışımını ısınmış tavaya döküp her iki tarafını pişirelim. ( bir kepçeden biraz az döktüm tavaya, ince olması için)
Beşamel sosu: Margarini krep yaptığımız tava da eritip unu ilave edelim 2-3 dak. karıştırdıktan sonra sütü ilave edip karıştırarak 4-5 dak. pişirelim.
Kreplerimizin ortasına hazırladığımız içi koyup dört tarafından katlayıp fırın tepsisine alalım. Üzerine beşamel sosu sürüp kaşarları serpip önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üste yakın olacak şekilde fırına sürüp 10-15 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder