3 Şubat 2011 Perşembe

KADAYIF DOLMASI

Komşum Nazanla beraber şerbetli bir tatlı yapalım diye düşünürken aklımıza kadayıf dolması geldi. Akşam yemeğinden önce yapalım hazır olsun diye düşündük ama soğuyunca kıtırlığını kaybedip yumuşayacağını unuttuk. Şerbetini ve sarmalarını önceden hazırlayıp yemekten sonra kızartıp şerbetinde 2-3 dak. beklettikten sonra çıkarıp hemen servis etmelisiniz. Şerbetiniz ve kadayıf sarmalarınız hazırsa sadece 10 dak. da tatlınız hazır olur. 




MALZEMELER:

1- 250 gram kadayıf
2- 1 su bardağı ceviz içi
3- 2 yumurta
4- 1 su bardağı süt
5- 1,5 su bardağı şeker
6- 2 su bardağı su
7- 1 dilim limon suyu
8- kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:

Şerbeti için suyu ve şekeri bir tencereye koyup kaynadıktan sonra 10 dak daha pişirip limon suyunu ekleyip soğumaya bırakalım.
Cevizleri rondodan geçirelim, elimize bir miktar kadayıf alıp cevizi içine koyup yaprak sarması yapar gibi saralım. Ne kadar ince olursa o kadar lezzetli oluyor. Bunlar hazır bir şekilde beklesin.
Servis yapmadan önce yumurta ve sütü iyice çırpıp kadayıfları bu karışıma bulayıp yağı ısınmış tava da kızartalım. Tavadan çıkardığımız kadayıfları hemen soğuk şerbete atalım. Şerbette 2-3 dak. bekleyen kadayıf sarmalarımızı hemen servis edelim.
Afiyet olsun:))
12-15 tane kadayıf sarması oluyor.
UNUTMAYIN ince ince sarın ve hemen servis edin:))

1 yorum:

  1. Erzurum'dayken en sevdiğim şeydi. Bayılırım. Hatta yemekten sonra yemem, önce yerim. Anca duygularım tatmin olur.

    YanıtlaSil