12 Ocak 2011 Çarşamba

BEZELYE YEMEĞİ

Yazları keyifle yediğim bezelye yemeğini kışın da özlüyorum. Evdeki 1 kutu konserveyi değerlendirip bir yaz lezzetini hatırlamak istedim...


MALZEMELER:

1- 1 kutu konserve bezelye
2- 2 orta boy patates
3- 2 orta boy havuç
4- 2 orta boy domates
5- 1 orta boy soğan
6- tuz ve salça
7- 2 kaşık zeytinyağı

YAPILIŞI:

Soğanları küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım, küp küp doğradığımız havuç ve patatesi atıp biraz daha kavuralım, domatesleri ve salçayı koyup 2-3 dakika pişirelim. Bezelyeleri ve tuzu ekleyip malzemelerin üzerinde görünecek kadar su ekleyip havuçlar pişene kadar pişirelim...
Afiyet olsun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder