15 Şubat 2011 Salı

LEYLEK GAGASI

Ege mutfağından bir lezzeti daha sizlerle tanıştırmak istiyorum.. Eşimle pazara gittiğimizde mutlaka otların satıldığı yerlere uğrayıp denemediğimiz bir ot görünce hemen alıyoruz. Bu nasıl yapılıyor diye sormayı da ihmal etmiyoruz...


MALZEMELER:

1- yarım kg leylek gagası
2- 1 orta boy soğan
3- yarım çay bardağı pirinç
4- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
5- 1 su bardağı su
6- tuz

YAPILIŞI:

Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuralım. Ayıklayıp, yıkayıp, doğradığımız leylek gagalarını tencereye ekleyelim. 4-5 dak. kavurduktan sonra tuzunu, suyunu ve pirincini ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
Limon sıkıp ya da sarımsaklı yoğurt ile sunabilirsiniz.
Afiyet olsun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder