4 Ocak 2011 Salı

FIRINDA TÜM TAVUK

Yılbaşı masamızdan yeni bir lezzet... Tarifini karşı komşum Nazandan aldım, biraz tereddüt ederek yaptım ama harika oldu hatta tavuğu yemekten masadaki birçok salata ve mezenin tadına bile bakmadık.




MALZEMELER:

1- Tüm tavuk
2- 1 tatlı kaşığı tuz
3- yarım limon
4- yanmaz fırın poşeti
5- 1 tatlı kaşığı un

YAPILIŞI:

Tavuğu yıkadıktan sonra içine ve dışına limon ve tuz sürelim. Fırın poşetinin iç kısmını un ile buluyoruz. Tavuğumuzu poşete koyup, poşete çatalla birkaç delik açalım ve 220 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirelim. Ben 1 saat 15 dakika pişirdim...
Afiyet olsun:))

1 yorum: