23 Kasım 2010 Salı

MANDALİNALI KEREVİZ

Merhaba,
Kız kardeşimin isteği üzerine zeytinyağlı yemekler yayınlamaya karar verdim.
Dün kereviz almıştık pazardan ama evde portakal yoktu bunun üzerine mandalinalı yaptım ve harika oldu.

MALZEMELER:

1- 2 adet orta boy kereviz
2- 2 adet orta boy havuç
3- 1 adet orta boy patates
4- 1 adet orta boy soğan
5- yarım çay bardağı zeytinyağı
6- 1 su bardağı mandalina suyu
7- 1 çay bardağı su
8- 1 çay kaşığı şeker

YAPILIŞI:

Soğan, havuç, patates ve kerevizi soyup yıkayalım. Kerevizi yıkadıktan sonra etrafına limon sürelim(kararmasını engellemiş oluruz) Tencereye yağı ve küçük küçük doğradığımız soğanları ekleyip kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavuralım, jülyen(uzun ince) doğradığımız havuçu ekleyip 2-3 dakika kavuralım, patatesi ve kerevizi jülyen doğrayıp tencereye atıp üzerine şeker ve  bir tutam tuz serpip mandalina suyunu ve suyu ekleyip kısık ateşte suyu bitene kadar pişirelim.
Afiyet olsun..

4 yorum:

  1. Kereviz aroması sevenler 2-3 tane kereviz sapını jülyen doğrayıp kerevizlerle birlikte tencereye ekleyebilirler. Tabaktaki yeşil görünenler kereviz sapı..

    YanıtlaSil
  2. Süsleme içinde dere otunu tercih ettim:))

    YanıtlaSil
  3. Çok lezzetli görünüyor...yarınki menü belli oldu, tesekkürler

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler devamını bekliyoruz.

    YanıtlaSil