18 Şubat 2011 Cuma

HAŞHAŞLI CEVİZLİ LOKUM

Haşhaşlı ekmek hayali kuruyorum günlerdir hatta aylardır. Ezilmiş haşhaş bulmak o kadar kolay olmuyor. En sonunda Salihli'de buldum. Hayalini kurduğum ekmeği yapınca adının haşhaşlı cevizli lokum olduğunu eşimden öğrendim.




MALZEMELER:

1- 4 su bardağı kepekli un
2- 2 su bardağı ılık süt
3- 1 tatlı kaşığı tuz
4- 1 tatlı kaşığı şeker
5- 1 paket kuru maya
6- yarım su bardağı zeytinyağı
7- 2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
8- 1 su bardağı ceviz

YAPILIŞI:

Unu, kuru mayayı, tuzu, şekeri ve ılık sütü bir kapta karıştırıp, yoğuralım. Ele hafif yapışıyor ama daha hızlı mayalanmasını sağlıyor. Üstünü kapatıp, etrafını sarıp 2 saat kadar mayalanmaya bırakalım. Hamurumuzu ikiye bölüp beze haline getirelim. Bezelerden birini oklavayla açalım.
Zeytinyağı ile haşhaş ezmesini bir kasede iyice karıştırıp, karışımın yarısını yufkaya sürüp üzerine ceviz serpip rulo şeklinde sarıp 4 cm aralıklarla keselim. Diğer bezemizide aynı şekilde hazırlayıp, 22 cm çapındaki yuvarlak borcam tepsisine kestiğimiz parçaları dizip 180 derecede 45 dak. pişirelim.
Afiyet olsun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder