14 Ocak 2011 Cuma

PANCAR YEMEĞİ

Şimdiye kadar sadece turşusunu yaptığım pancarın yemeğini yapmaya karar verdim. Haşlanmış nohut ve havucun yakışacağını düşünüyordum ama pancarda ki toprak kokusunu neyin gidereceği konusunda tereddütlerim vardı. Mandalina suyu denedim sonuç süper oldu...
Birdaha yapmak isteyeceğiniz bir lezzet...


MALZEMELER:

1- yarım kilo pancar
2- 1 adet orta boy havuç
3- 1 adet orta boy sağan
4- 2 diş sarımsak
5- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
6- 2 adet mandalina suyu
7- tuz
8- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
9- isteğe göre üzerine maydanoz
10- 1 çay bardağı su

YAPILIŞI:

Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuralım, üzerine pancarları koyup 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim. Bu arada sarımsakları küçük küçük doğrayıp atalım. Üzerine jülyen doğradığımız havuçları, haşlanmış nohutu, tuzu, mandalina suyunu ve 1 çay bardağı suyu koyup suyu bitene kadar kısık ateşte pişirelim.
Afiyet olsun:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder