30 Ocak 2011 Pazar

HAMSİ BUĞULAMA

Balıkçımız çok uygun fiyata pişirip eve getirdiği için balık pişirmekle uğraşmıyordum. Daha önceleri de ev arkadaşım Gülistan yapar bende afiyetle yerdim. Hamsi buğulamayı ilk kez denedim. Tavsiye ediyorum çok lezzetli...


MALZEMELER:

1- 1 kg hamsi
2-  3 orta boy soğan
3- 2 limon
4- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
5- tuz ve karabiber
6- 1 çay bardağı su
7- 3-4 diş sarımsak

YAPILIŞI:

Balıkları temizleyip kılçıklarını çıkaralım. İyice yıkadıktan sonra tuz ve karabiberle harmanlayıp 10-15 dak. bekletelim. Bu arada soğanları ve limonları halka halka doğrayalım. Fırın tepsisine önce soğanları üzerine balikları dizelim, zeytinyağını, sarımsakları ve suyu ekleyip kestiğimiz limonları dizip, önceden 200 derecede ısıtılmış fırında balıklar kızarmaya başlayıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder