3 Aralık 2010 Cuma

TURP OTU

 Salihli de Aynur ablam blog fotoğrafları için süslemeler, renkli peçeteler verdi. Son fotğraflarım da o süslemeleri kullanıyorum. 
Bugün bir ege lezzeti olan turp otu salatasını sunuyorum..


MALZEMELER:

1- Bir bağ turp otu
2- Su
3- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
4- tuz

YAPILIŞI:


Turp otunun dallarının üzerinde ki yapraklar sıyrılarak temizlenir. Dallar biraz yapraklı kalırsa daha iyi olur. Ben yaprakları fazla almışım:) Temizlenmiş turp otları kaynayan suyun içine atılır, bir çay kaşığı tuzda atıp yumuşayıncaya kadar kaynatalım. Süzdüğümüz turp otlarını servis tabağına alıp üzerine  zeytinyağı döküp servis yapalım..
Turp otu limonu pek sevmiyor limon döktüğümüz yerler bekleyince canlı yeşil rengini kaybetti. Hemen tüketeceksek limon da sıkabiliriz..
Afiyet olsun:))

1 yorum: