Bugün bir ege lezzeti olan turp otu salatasını sunuyorum..
MALZEMELER:
1- Bir bağ turp otu
2- Su3- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
4- tuz
YAPILIŞI:
Turp otunun dallarının üzerinde ki yapraklar sıyrılarak temizlenir. Dallar biraz yapraklı kalırsa daha iyi olur. Ben yaprakları fazla almışım:) Temizlenmiş turp otları kaynayan suyun içine atılır, bir çay kaşığı tuzda atıp yumuşayıncaya kadar kaynatalım. Süzdüğümüz turp otlarını servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı döküp servis yapalım..
Turp otu limonu pek sevmiyor limon döktüğümüz yerler bekleyince canlı yeşil rengini kaybetti. Hemen tüketeceksek limon da sıkabiliriz..
Afiyet olsun:))
Aynur Abla banada ver, bende istiyorum :)
YanıtlaSil