6 Aralık 2010 Pazartesi

KESMELİ YEŞİL MERCİMEK

Annem, böreklik yufkadan daha kalın olacak şekilde açtığı yufkayı saç üzerinde hafif  pişirir ve bunu üçgen şeklinde kesip, kurutur. Sadece yeşil mercimek yemeğine özel hazırladığı bu erişteye kesme deriz.
Anneciğimin hazırladığı kesmeleri ve salçayı kullanarak yemeğimi yaptım ve sunuyorum...


MALZEMELER:


1- 1 su bardağı yeşil mercimek
2- 8 su bardağı su
3- 1 su bardağı kesme
4- 1 tatlı kaşığı biber salçası
5- 3 diş sarımsak
6- 1 tatlı kaşığı nane
7- 1 çay kaşığı tuz
8- yarım limon
9- 3 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI:


Mercimekleri ve suyu tencereye koyup 20-25 dakika pişirin, mercimekler piştiğinde tencereye kesmeyi ilave edin ve 10 dak. daha kaynatın, bu arada bir tavaya yağı koyup doğradığınız sarımsakları 1-2 dakika yağda çevirdikten sonra üzerine salçayı ekleyip kavurun naneyi ekledikten sonra tencereye bu karışımı döküp yarım limonu sıkıp tuzu attığımızda  5 dakika daha kaynattığımız yemeğimiz sunuma hazır..
Afiyet olsun:))

2 yorum: