Merhaba, zeytinyağlılara devam:) Börülceyi salata niyetine kullanıyorum ve keyifle yiyoruz yapması da çok kolay..
MALZEMELER:
1- 500 gram börülce
2- 2 diş sarımsak
3- yarım limon
4- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
5- tuz
YAPILIŞI:
Börülceleri taze fasulye gibi ayıklayıp, doğruyalım. Tencereye börülceleri koyup üzerini 2 yada 3 parmak geçecek kadar su ile doldurup pişirelim.(pişip pişmediğini tadına bakarak kontrol ediyorum)
Börülceleri süzüp, soğumaya bırakalım soğuyunca servis tabağına alıp üzerine sarımsakları küçük küçük doğrayıp ekleyelim; tuz, limon ve zeytinyağını eklediğimizde servise hazır..
Afiyet olsun:))
(Fotoğraftaki börülce de limon yerine nar ekşisi kullandım)
Favorimiz, eline sağlık :)
YanıtlaSilBeklediğim tarif:)
YanıtlaSilAfiyet olsun:) Bugün de deniz börülcesi tarifi vereceğim ama fotoğrafım yok..
YanıtlaSil