24 Kasım 2010 Çarşamba

BÖRÜLCE

Merhaba, zeytinyağlılara devam:) Börülceyi salata niyetine kullanıyorum ve keyifle yiyoruz yapması da çok kolay..



MALZEMELER:

1- 500 gram börülce
2- 2 diş sarımsak
3- yarım limon
4- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
5- tuz

YAPILIŞI:

Börülceleri taze fasulye gibi ayıklayıp, doğruyalım. Tencereye börülceleri koyup üzerini 2 yada 3 parmak geçecek kadar su ile doldurup pişirelim.(pişip pişmediğini tadına bakarak kontrol ediyorum)
Börülceleri süzüp, soğumaya bırakalım soğuyunca  servis tabağına alıp üzerine sarımsakları küçük küçük doğrayıp ekleyelim; tuz, limon ve zeytinyağını eklediğimizde servise hazır..
Afiyet olsun:))
(Fotoğraftaki börülce de limon yerine nar ekşisi kullandım)

3 yorum: