29 Kasım 2010 Pazartesi

KABAK TATLISI

Tatlılar söz konusu olduğunda hayır diyemeyeceğim bir tatlıdır. Eşim kabak tatlısını pek sevmez ama eminim ki bugün tadına bakacaktır:))



MALZEMELER:
1- 1 kg temizlenmiş bal kabağı
2- 1,5 su bardağı şeker
3- limon
4- üstü için ceviz ya da fındık

YAPILIŞI:

Kabakları yıkayıp pişireceğimiz tencereye koyup, üzerine şekeri serpip,  kabaklar suyunu bırakana kadar dinlenmeye bırakalım. Ben 3 saat beklettim. Bu şekilde hiç su eklemeden kendi suyu ile 30 dakika ocakta pişirip, üzerine birkaç damla limon sıkıp, fırın kabına aldığımız kabakları 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25   dakika pişirelim. 
Soğuyunca üzerine cevizleri serpip servis yapalım..

Afiyet olsun:))

2 yorum: