25 Kasım 2010 Perşembe

DENİZ BÖRÜLCESİ

Balığın yanında  en keyif aldığımız meze, deniz börülcesi...
Özellikle Cunda adasına yaptığımız gezilerde papalina ile birlikte sipariş ettiğimiz ilk mezedir kendileri:))
Tabi zeytinyağlı kuru domates ve çiçek dolması da vazgeçilmelerimiz arasındadır.

MALZEMELER:

1- 1 bağ deniz börülcesi
2- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
3- 2 diş sarımsak
4- yarım limon

YAPILIŞI:

Deniz börülcelerini yıkadıktan sonra kesmeden kayanayan suyun içine atalım. 10 dak. kaynattıktan sonra ocağı kapatıp 10 dak. da tencerede bekletelim. Kökünden tutup deniz börülcelerini sap kısmından servis tabağına ayıralım.(eğer ayırmakta zorluk çekiyorsak sıcak suda biraz daha bekleyebilir çünkü tazeliğine göre pişme süresi değişebilir)
Üzerine sarımsakları küçük küçük doğrayalım, zeytinyağı ve limon ile servise hazır:))
(DİKKAT: tadına bakmadan tuz eklemeyin) 
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder