MALZEMELER:
1- 1 kg. yer elması
2- 2 adet orta boy havuç
3- 1 su bardağı haşlanmış nohut
4- 1 orta boy soğan
5- 1 su bardağı portakal ya da mandalina suyu
6- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
7- tuz ve su
YAPILIŞI:
Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağı ile kavuralım. Üzerine doğradığımız havuçları ve yer elmalarını atalım, tuz ve portakal suyunu ekleyip tenceremize en üstteki malzemelerin seviyesine kadar gelecek şekilde su ile doldurup yemeğin altını açalım, kaynadıktan sonra nohutu ekleyip altını kısalım, havuçlar piştiğinde yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun:)
Değişik birşey :) bende denemek isterim. Ellerine sağlık Tuğbacığım. Yeni yılınız kutlu olsun.
YanıtlaSilTeşekkür ederim, Sizinde yeni yılınız kutlu olsun:)
YanıtlaSil