MALZEMELER:
2- 2 su bardağı beyaz un
3- 1 paket kuru maya
4- 1 tatlı kaşığı tuz
5- rendelenmiş kaşar
6- 1 bardak ılık süt
7- su
YAPILIŞI:
Unları, tuzu, mayayı ve sütü bir kaba koyup ele yapışmayacak şekilde su ekleyip yoğuralım. Hamurumuzun etrafını sarıp, sıcak biryerde 1 saat kadar bekletelim. Mayalanmış hamurumuzu pinpon topu büyüklüğünde bezeler yapıp bu bezeleri daire biçiminde açıp dairenin yarısına rendelenmiş kaşarları koyup diğer yarısını üzerine kapatalım. Uçlarını parmak uçlarımızla bastırıp ısınmış bir teflon tavada arkalı önlü pişirelim.
Afiyet olsun:)
Çok severiz :) eline sağlık
YanıtlaSilkaç tane oluyor? :)
YanıtlaSilAslıcım, saymadım ama tahminen 16-20 arası diye düşünüyorum.
YanıtlaSil