29 Aralık 2010 Çarşamba

D BÖREK

Yolda atıştırmalık tuzlu ve hafif ne yapabilirim diye düşünürken aklıma D börek geldi. Biraz zaman istiyor ama oldukça lezzetli. Ispanaklı ve kaşar peynirli yaptım. Kaşar peynirlinin tarifini vereyim sıcakken nefis bir tat..



MALZEMELER:

1- 2 su bardağı kepekli un
2- 2 su bardağı beyaz un
3- 1 paket kuru maya
4- 1 tatlı kaşığı tuz
5- rendelenmiş kaşar
6- 1 bardak ılık süt
7- su

YAPILIŞI:


Unları, tuzu, mayayı ve sütü bir kaba koyup ele yapışmayacak şekilde su ekleyip yoğuralım. Hamurumuzun etrafını sarıp, sıcak biryerde 1 saat kadar bekletelim. Mayalanmış hamurumuzu pinpon topu büyüklüğünde bezeler yapıp bu bezeleri daire biçiminde açıp dairenin yarısına rendelenmiş kaşarları koyup diğer yarısını üzerine kapatalım. Uçlarını parmak uçlarımızla bastırıp ısınmış bir teflon tavada arkalı önlü pişirelim.
Afiyet olsun:)

3 yorum: