27 Aralık 2010 Pazartesi

TOĞGA ÇORBASI

Adanada tarhana çorbası  dövme (aşurelik buğday), yoğurt, nohut karışımı kurutularak yapılır. Kışın tarhana bittiğinde evlerde toğga çorbası yapımı başlar. Bence tarhana çorbasından daha lezzetli ve yapımı da daha kolay.
Aşure dönemi başlamışken bende bu çorbadan yaptım ve yayınlıyorum..


MALZEMELER:

1- 1 çay bardağı aşurelik buğday
2- 1 su bardağı yoğurt
3- 1 yemek kaşığı un
4- 1 tatlı kaşığı salça
5- 1 çay kaşığı nane
6- 2 kaşık sıvıyağ (tereyağ da olabilir)
7- 2 diş sarımsak
8- tuz

YAPILIŞI:

Aşurelik buğdayları kaynayan suya ekleyip 30 dakika haşlayalım. Ocaktan indirip biraz soğuttuktan sonra bir kasede karıştırdığımız un ve yoğurt karışımın tencereye döküp bir miktar su ekleyip, tekrar açtığımız ocakta kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra bir tavada sarımsakları yağda hafif kızarttıktan sonra üzerine salça ve naneyi ekleyip bu karışımı tencereye dökelim, tuzunu da atıp 15 dakika daha ara ara karıştırıp pişirelim. Çorbamız sunuma hazır..
Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder