23 Aralık 2010 Perşembe

ETLİ PİRİNÇ PİLAVI

Eşim pirinç pilavını pek sevmez, onun sevebileceği şekilde annemin bir tarifi aklıma geldi  ve dün yaptım.
Daha önce arkadaşlarıma da yapmıştım. Herkesten tam puan aldı, tavsiye ederim..



MALZEMELER:

1- 250 gram yağsız dana eti
2- 1 nescafe fincanı pirinç
3- 2-3 adet kırmızı biber 
4- 2 nescafe fincanı sıcak su
5- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
6- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
7- tuz ve kimyon

YAPILIŞI:

Dana etini küçük küçük doğrayıp bir tencerede kendi suyunu çekene kadar pişirelim üzerine zeytinyağı ve sıvıyağı ilave edip 2-3 dakika kavurduktan sonra küçük küçük doğradığımız kırmızı biberleri ilave edip 3-4 dakika daha kavuralım. İyice yıkadığımız pirinçleri tencereye koyup 2-3 dakika karıştırdıktan sonra 1 çay kaşığı tuz,  bir tutam kimyon ve suyu ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim.
Afiyet olsun:))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder